• CarinaShostary-brosch-silver-farg-1
  • CarinaShostary-brosch-silver-farg-2
  • CarinaShostary-brosch-silver-farg-3
  • CarinaShostary-brosch-silver-farg-4


Carina Shoshtary
(f. 1979, Tyskland )
Brosch från serien Contained Worlds nr. 4/25
(2019)
Material: Färgfragment från graffitivägg, silver
Storlek: ø 8cm
Vikt: 45g
Nickelfritt: Ja


Välj låneperiod här:Carina Shoshtary är utbildad vid institutionen för smyckekonst vid Konstakademin i München. Hon beskriver sig själv som en modern jägare-samlare när hon letar material till sin konst. De flesta material hon använder har haft ett tidigare liv, en annan användning och en annan mening. Med vetenskaplig nyfikenhet och känslig intuition blottar Carina Shoshtary potentialen hos dessa material.

Carina Shoshtary har under flera år samlat på sig mängder av färgfragment som hon skrapat loss från diverse graffitiväggar. I serien Contained Worlds har hon använt sig av dessa graffitifragment för att skapa broscher. Genom att bearbeta ytan får hon fram de dolda lager i färgen. Färgfragmenten har därefter infattats i runda silverformer. Idén till broscherna fick hon i samband med ett mögeltest i sitt hus. Det placerades då små petriskålar i alla rum. Efter några veckor framträdde fantastiska svampformationer (vilket tydligen är helt normalt).

”Jag blev fascinerad av världen som utvecklats själv, en värld som alltid finns där men som normalt är osynlig för oss. Det var en liknande känsla som när du först tittar in i ett mikroskop eller när du ser stjärnorna genom ett teleskop.”