• SannaSvedestedt-ring-tra-1
  • SannaSvedestedt-ring-tra-2
  • SannaSvedestedt-ring-tra-3
  • SannaSvedestedt-ring-tra-4


Sanna Svedestedt Carboo
(f. 1981, Sverige)
Ring ur serien Wooden Diamonds
(2014)
Material: Björkträ, giftfri batikfärg, bonmedel (bivax och linolja), vattenlöslig lack
Storlek: ø 20mm (yttermått 6x4x6cm)
Vikt: 23g
Nickelfritt: Ja


Välj låneperiod här:Kan du ta hand om disken när du bär den här ringen? Ja, men varför skulle du göra det? Denna ring gör dig medveten om dina händer, din kropp och hur du spenderar din tid. Vi har lyxen att bära smycken, och vår vardag är för det mesta så smidig att vi kan komplicera det med vad vi väljer att bära. Det är som att begränsa dig själv för att komma ihåg hur fri du faktiskt är.

Sanna Svedestedt Carboo är utbildad vid HDK-Valand – Högskolan för konst och design och är verksam i Göteborg. Hon kommer ursprungligen från Jämtland och hennes arbeten är ofta inspirerade av traditionella hantverksmaterial som trä och läder. Hennes familj har arbetat inom träindustrin sedan generationer, så hon säger själv att trä är ett naturligt inslag i hennes liv. Hon ser skogen som en symbol för rikedom, vilket gör det till ett utmärkt material för diamantsmycken.

Utöver egna projekt genomför Sanna Svedestedt Carboo olika konstärliga projekt tillsammans med smyckekonstnären Karin Roy Andersson under namnet Diagonal.